DK / EN

PRESSEMEDDELSE

Yderligere oplysninger:

Lene Stokholm Jensen fra Frivilligcenter Skive, tlf.: 22 10 2148,

Mail: lene@frivilligcenterskive.dk

Hans-Henrik Eriksen, bestyrelsesformand i Vissing Fonden, tlf.: 20 60 79 81,

Mail: eriksenhanshenrik@gmail.com

Den 22. februar 2022

KOMsammen Skive får bidrag fra lokal fond

Vissing Fonden, som ejer Vikan A/S i Skive, støtter KOMsammen Skive med 126.000 kr. Pengene skal bruges til at bringe ensomme unge sammen om danne stærke fællesskaber.

KOMsammen Skive er et tilbud, som støtter unge på Skive-egnen, der er ensomme, og nu støtter Vissing Fonden initiativet, som er drevet af frivillige kræfter.

”Ensomhed blandt unge er et stort problem, og KOMsammen Skive er et virkelig godt initiativ. Det er unge, som hjælper andre unge, og det ser vi som en stor styrke. I Vissing Fonden støtter vi bl.a. børn og unge med vanskelige livsvilkår, så projektet passer perfekt,” siger Hans-Henrik Eriksen, bestyrelsesformand i Vissing Fonden.

Vissing Fonden har desuden sine rødder i Skive, da Fonden ejer Vikan A/S i Skive, som er en førende spiller på verdensmarkedet inden for specialbørster og andre rengøringsrekvisitter.

Mødes om motion, mad og socialt samvær
I KOMsammen er der ugentlige aktiviteter med fokus på motion og/eller kost og socialt samvær. Det handler om at få gode oplevelser og erfaringer og om at inspirere og hjælpe hinanden i gruppen med at fastholde fokus på nye vaner. De unge prøver bl.a. forskellige sportsgrene og madlavning i et miljø, hvor der er plads til at alle kan være med uanset forudsætninger.

”Bevillingen på de 126.000 kr. fra Vissing Fonden gør en stor og positiv forskel for KOMsammen Skive. De bidrager til, at KOMsammen Skive bliver et veletableret og forankret tilbud på Skive-egnen til gavn for unge (15 – 30 år), der oplever at være ensomme. Der har meldt sig så mange frivillige, at det er muligt at holde KOMsammen Skive åbent en dag om ugen,” fortæller Lene Stokholm Jensen fra Frivilligcenter Skive.

Forpersonen for KOMsammen Skive, Malene Lindgren, siger: ”Det betyder rigtig meget, at der er et sted i Skive, hvor unge ensomme kan mødes og blive en del af et stærkt fællesskab. Støtten er en anerkendelse af både problemet og vores arbejde. Det er et vigtigt skulderklap.”

Sprede gode erfaringer fra Skive
De frivillige har med oplæg, direkte kontakt og pressearbejde formået at sprede kendskabet til KOMsammen Skive bredt i Skive Kommune, og fagfolk fx i Familieafdelingen, Socialpsykiatrien, undervisere, forældre osv. har taget mange deltagere ved hånden for at blive en del af KOMsammen Skive.

”KOMsammen Skive er det KOMsammen tilbud i Danmark, som er kommet bedst og hurtigst fra start, og vores frivillige projektleder, Marie Louise Andersen har rådgivet andre KOMsammen-tilbud om etablering og drift af KOMsammen-tilbud og er nu også blevetvalgt til at være næstforperson i Ventilens Lokalkomité. Lokalkomitéen skal videreudvikle kvaliteten i Ventilens lokale indsatser mod ensomhed blandt unge. Med pengene fra Vissing Fonden kan vi sikre, at der efter projektperioden er et forankret tilbud om hjælp ud af ensomheden til unge på Skive egnen,” siger Lene Stokholm Jensen.

Ambitionen hos KOMsammen Skive er at sprede de gode erfaringer fra Skive Kommune til andre KOMsammen tilbud i hele landet.

Lene Stokholm Jensen oplyser, at KOMsammen Skive desuden er støttet af: Bustrupfonden med 45.000 kr., Skive Kalenderen med 40.000 kr. og Skive Kommunes § 18 midler med 70.000 kr.