DK / EN

PRESSEMEDDELSE

Yderligere oplysninger:

Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden, mail: hm@borneulykkesfonden.dk

Hans-Henrik Eriksen, bestyrelsesformand i Vissing Fonden, tlf.: 20 60 79 81, mail: eriksenhanshenrik@gmail.com

Pressefoto til brug for denne pressemeddelelse. Kreditering: Børneulykkesfonden.

Den 3. juni 2021

Hjælp til flere legehelte på Aalborg Universitetshospital

Leg og bevægelse er vigtigt, når et barn er indlagt på et hospital. Derfor støtter Vissing Fonden Legeheltene på Aalborg Universitetshospital, så der kan komme en Legehelt mere.

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Der­for har Børneulykkesfonden startet Legeheltene, der arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Vissing Fonden støtter nu Legeheltene på Aalborg Universitetshospital med 317.000 kr. Støtten betyder, at der kan være en ekstra Legehelt på hospitalet i et år.

”Støtten fra Vissing Fonden er med til at sikre, at der kan være tre Legehelte til børnene, der er indlagt på Aalborg Universitetshospital.

Det gør en stor og positiv forskel for børnene og deres forældre,” fortæller Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Syge børn er ofte inaktive
Et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed.

”Når sygdom strækker sig over længere perioder, kan det have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor igangsætter Legeheltene bevægelseslege og aktiviteter for at få børnene op af sygesengen og ud af hospitalsstuerne,” fortæller Henriette Madsen.

Legeheltene arbejder for at skabe en aktiv hverdag og et frirum for de indlagte og ambulante børn, hvor sygdom træder i baggrunden for en stund, hvor der er plads til store armbevægelser, tumlelege, fællesskab og nye venskaber.

Alle Legehelte er fagfolk med en uddannelse inden for bevægelse, motorik eller idræt. De tilpasser bevægelseslegene og aktiviteterne i forhold til det enkelte barn med det for øje, at alle børn skal kunne være med.

Naturligt at Vissing Fonden støtter børn og unge
Det ligger naturligt for Vissing Fonden at støtte børn og unge, der fortjener bedre muligheder. Fonden ejer Vikan A/S i Skive, som i dag er en førende spiller på verdensmarkedet inden for specialbørster og andre rengøringsrekvisitter. Jenny og Mogens Vissing, var blandt stifterne af virksomheden Bay & Vissing, der engang ejede Vikan. Da parret ikke kunne få børn, lavede de Fonden, som kunne videreføre virksomheden og støtte gode formål.

”Parret holdt meget af børn, så det er helt i deres ånd, at vi retter fokus mod børnene som vi gør med støtten til Legeheltene,” siger Hans-Henrik Eriksen, formand for bestyrelsen i Vissing Fonden.

Se mere på Vissing Fondens hjemmeside: www.vissingfonden.dk

Se mere om Legeheltene: www.legeheltene.dk