DK / EN

PRESSEMEDDELSE

Yderligere oplysninger

Gitte Holgaard, formand for BROEN Horsens, tlf.: 27 82 24 77,

Mail: broenhorsensgitte@gmail.com

Hans-Henrik Eriksen, bestyrelsesformand i Vissing Fonden, tlf.: 20 60 79 81,

Mail: HHE@baggersorensen.com

Pressefoto til brug for denne pressemeddelelse er udlånt af BROEN Horsens.

Den 9. december 2020

Hjælp til flere børn og unge – Broen Horsens får vigtig donation

Vissing Fonden støtter BROEN Horsens med 138.000 kr., som falder på et tørt sted, da organisationen i år mærker et større behov end ellers på grund af Corona. BROEN Horsens støtter i år 600 udsatte børn og unge i at dyrke idræt.

BROEN Horsens hjælper ca. 600 børn i 2020, så de kan dyrke sport. Her kan udsatte børn og unge få støtte til at betale kontingenter, udstyr og stævnegebyr. Målet er at få børnene ud blandt andre børn, hvor de kan være en del af et positivt fællesskab og spejle sig i voksne rollemodeller.

”Alle børn har ret til en aktiv fritid, og aktive børn er glade børn. Støtten på de 138.000 kr. fra Vissing Fonden gør en stor forskel for os, fordi endnu flere børn og unge end normalt har brug for vores hjælp. Det skyldes bl.a. COVID-19. Vi hjælper bl.a. børn fra familier, hvor forældrene har mistet deres arbejde,” fortæller Gitte Holgaard, formand for BROEN Horsens.

Penge til stævner og udstyr – også under juletræet
I donationen er der både sat penge af til deltagelse i stævner og nyt udstyr.

”Vi står over for julen, som er en svær tid for en del af familierne. Børnene ønsker sig ofte nyt udstyr til deres sportsgren, så vi vil klart øremærke nogle af pengene fra Vissing Fonden til julegaver med udstyr,” fortæller Gitte Holgaard

Arbejdet for de udsatte børn og unge i Horsens tog sin begyndelse for 18 år siden, da Hans Søgaard tog initiativ til BROEN Horsens. Siden er det vokset til BROEN Danmark med 32 lokalforeninger til på landsplan.

Børnene vinder pokaler
Gitte Holgaard fortæller, at flere af børnene, som BROEN Horsens støtter, er så dygtige til sport, at de går på en eliteskole, som er en del af Team Danmark.

”Vi har børn som har vundet medaljer og pokaler til NM, EM, DM, jyske mesterskaber samt til andre former for stævner. Vi har et godt netværk og samarbejde med klubberne i vores kommune. Når de oplever, at et barn har brug for hjælp, så ringer de til os og får en snak. Så vi finder den rigtige løsning for det enkelte barn,” siger Gitte Holgaard.

Indsatsen med børnene på BROEN Horsens er båret af frivillige ildsjæle. Derfor går alle donationer til børnene.

Og indsatsen gør en forskel. Gitte Holgaard fortæller om en pige, som spillede basket i Horsens, men ikke havde råd til stævnekontingent som 17-årig. Hun ville stoppe med at spille.

”BROEN Horsens gik ind og støttede hende, så hun kunne komme med til landsholdssamling i Italien. Her blev hun set af en talentspejder, og i dag spiller hun professionel basket i USA. Det er den slags eksempler, som viser, at en håndsrækning på det rigtige tidspunkt kan ændre et liv i en positive retning. Vi er her for børnene, men vi er afhængige af vigtige donationer, som vi bl.a. har fået fra Vissing Fonden,” siger Gitte Holgaard.


Naturligt at Vissing Fonden støtter børn og unge
Det ligger naturligt for Vissing Fonden at støtte børn og unge, der fortjener bedre muligheder. Fonden ejer Vikan A/S i Skive, som i dag er en førende spiller på verdensmarkedet inden for specialbørster og andre rengøringsrekvisitter. Jenny og Mogens Vissing, var blandt stifterne af virksomheden Bay & Vissing, der engang ejede Vikan. Da parret ikke kunne få børn, lavede de Fonden, som kunne videreføre virksomheden og støtte gode formål.


”Parret holdt meget af børn, så det er helt i deres ånd, at vi retter fokus mod børnene som vi gør med støtten til BROEN Horsens,” siger Hans-Henrik Eriksen, formand for bestyrelsen i Vissing Fonden.