DK / EN

PRESSEMEDDELSE

Yderligere oplysninger

Lone Rahn Heskjær, formand for Mødrehjælpen Skive, tlf.: 23 96 05 80
Mail: skive@mhj-lokal.dk

Hans-Henrik Eriksen, bestyrelsesformand i Vissing Fonden, tlf.: 20 60 79 81,
Mail: eriksenhanshenrik@gmail.com

 

Den 30. januar 2024

Fond bag Vikan i Skive støtter Mødrehjælpens rullende kagemand

Vissing Fonden, som ejer virksomheden Vikan i Skive, støtter børn og unge, der har det svært. Aktuelt er det Mødrehjælpen i Skive, som får støtte til at hjælpe trængte børnefamilier til at kunne holde børnefødselsdag.

”Hos Mødrehjælpen ser vi hver dag, at udsatte og sårbare børnefamilier i Skiveområdet har behov for en ekstra håndsrækning for at kunne tage del i det sociale liv på lige fod med andre. Der er en stor ulighed i sundhed, muligheder og livsglæde blandt landets børn. Mange børn, der vokser op i udsatte og sårbare familier, oplever, at der ikke er ressourcer til at holde fødselsdag med vennerne,” forklarer Lone Rahn Heskjær, formand for Mødrehjælpen Skive.

Hun påpeger, at det for alle børns sociale trivsel er helt afgørende, at de føler sig som en del af et fællesskab. Et fællesskab, der rummer tillid og anerkendelse og en følelse af at høre til.

Den rullende kagemand
Vissing Fonden støtter en indsats i Skive med ’Den Rullende Kagemand’, som skal gøre det muligt for sårbare børn at invitere kammeraterne fra skole eller børnehave hjem til børnefødselsdag. Hjælpen består af en fødselsdagspakke med indhold til at holde en festlig børnefødselsdag samt en gave til barnet. En frivillig fra lokalforeningen i Skive sørger for, at fødselsdagshjælpen når ud til familierne.

”Vissing Fondens støtte betyder, at vi her i Skive fortsat kan give sårbare børn mulighed for at holde en hyggelig børnefødselsdag for kammeraterne, og at der er en god gave til barnet. At fejre børnefødselsdag for kammeraterne er en vigtig del af ethvert barns sociale trivsel,” forklarer Lone Rahn Heskjær.

Bestyrelsesformand Hans-Henrik Eriksen fra Vissing Fonden siger som støtten: ”Det er altid en særlig glæde at støtte gode lokale projekter, som kommer udsatte børn og unge til gode. Det ved jeg var helt i familien Vissings ånd. De var blandt stifterne og holdt meget af børn, men fik aldrig selv børn.”

Om Vissing Fonden
I 1924 etablerede Mogens Vissing og Poul Bay firmaet Bay & Vissing i Skive, som senere blev omdannet til Bay & Vissing A/S. Bay & Vissing A/S blev kendt af mange for tandbørsten Tandex og malerpenslerne Specter. Begge varemærker blev senere solgt fra.

I 1988 købte Bay & Vissing A/S børstefabrikken Vikan A/S i Skive. Vikan har rødder tilbage til 1898 og er i dag en førende spiller på verdensmarkedet inden for specialbørster og andre rengøringsrekvisitter til især fødevareindustrien.

Jenny og Mogens Vissing, som var blandt stifterne af Bay & Vissing, havde ingen børn, men et stort ønske om at videreføre virksomheden for fremtiden. Derfor valgte de at stifte Vissing Fonden i 1979 og overføre aktierne i Bay & Vissing til Fonden.