DK / EN

PRESSEMEDDELSE

Kontakt:
Morten Ugelvig Andersen, CEO af Venture Cup Denmark – mu@venturecup.dk – 61777425

For yderligere info eller billeder, kontakt:

Josefine Søndergaard, Communications Manager, Venture Cup 91 42 00 47 – joso@venturecup.dk

Den 3.juli 2023

Vissing Fonden støtter unge iværksættere i Venture Cup.

Anemo Robotics kåret som Danmarks bedste universitets startup til National Startup Competition 2023. Med deres AI-løsning vil Anemo Robotics optimere data samling indenfor marine biologi branchen.

Anemo Robotics er en startup fra Danmarks Tekniske Universitet, der specialiserer sig i robotteknologi og automatiseringsløsninger. De udvikler banebrydende teknologier og intelligente systemer for at revolutionere marine biologi branchen. Med fokus på AI og
robot-teknologi, har Anemo Robotics til formål at forbedre effektiviteten, produktiviteten og sikkerheden inden for branchen.

Om at vinde konkurrencen, sagde Anemo Robotics, “Vi beder jer om at slutte jer til os i vores mission om at gøre biodiversitet mere transparent, og jeg tror, at dette er et skridt i den rigtige retning. Vi er meget glade. Pengene kommer til at gå til at lave den første pilotprøve for vores
første betalende kunde i Storbritannien.”

Anemo Robotics løber ikke blot med sejren, men også med 100.000 kr. samt en række muligheder for at videreudvikle deres startup i samarbejde med f.eks. McKinsey & Co. Konkurrencen var skarp, men Anemo Robotics formåede at overbevise et rutineret
VIP-dommerpanel bestående af Nima Tisdall, CEO ved Nordic Makers og Venture Cup alumna, Nichlas Walsted, medstifter og CEO ved Swap Language og Venture Cup alumnus, og Katrine Lee Larsen, medstifter og CVO ved Copenhagen Cartel.

Finalisterne ved National Startup Competition har været igennem flere runder, hvor de er blevet bedømt af eksperter og fagpersoner. Foruden præmien på 100.000 kr. sponsoreret af Hempel Fonden vandt Anemo Robotics også en plads i University Startup World Cup, hvor de får mulighed for at dyste mod internationale startups til efteråret.

Udover kåringen af de 5 vindere samt den overordnede vinder, var aftenen også fyldt med taler fra sidste års vinder, Mads Lorentzen fra humAId samt Marie Bjerre, Digitaliseringsminister og minister for ligestilling. “Initiativer (som det i dag) er afgørende for den kulturelle forandring, vi har brug for. Det skaber værdi for samfundet. Jeg håber, at denne begivenhed vil bringe synlighed og at folk vil forfølge deres drømme,” sagde ministeren.

Konkurrencen er støttet af Hempel Fonden, Fonden for Entreprenørskab, IDA, McKinsey & Company, Export & Investment Fund of Denmark, Innovationsfonden, Vissing Fonden og Metro-Schrøder-Fonden.

Foruden Anemo Robotics dystede vinder af Social Linucare fra AAU, Health EchoVice fra SDU, vinder af Product Drinksaver fra DTU og vinder af Digital rapidcreative.io fra DTU.