DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Vægttabsprogram for børn

Langt de fleste svært overvægtige børn kommer fra socialt udsatte familier. I overvægtsstatistikkerne er der en overrepræsentation af tyrkiske og arabiske børn.

FitforKids er en frivillig social forening, der siden 2007 har arbejdet professionelt med at udvikle og tilbyde et gratis børne-vægttabsprogram til familier i hele Danmark. FitforKids-programmet er forskningsbaseret og videnskabeligt dokumenteret på Rigshospitalet og består af fem dele; kostvejledning, træning for hele familien, forældre-coaching, et motivations-program og sociale events.

”Med Vissing Fondens bevilling kan vi udvikle en version af vores program med trænings- og madlavningsvideoer, opskriftshæfter, et børne/unge-selvværdsprogram, online kostvejledning og personlig coaching målrettet tyrkiske og arabiske børn og deres familier, og give dem det tilbud, som i dag mangler,” fortæller Ditte Gybel fra FitforKids.

Hun fortsætter: ”Desuden betyder støtten fra Fonden, at vi kan hjælpe socialt udsatte overvægtige eller inaktive etniske børn med at opnå de store sundhedsmæssige, mentale og sociale fordele, som et sundt og aktivt liv giver.”