DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Støtter unges udvikling

”Med støtte fra Vissing Fonden kan vi nu etablere et indendørs fritids-, lærings- og udviklingsmiljø, som kan skabe en positiv forandring for udsatte unge mennesker, der er under uddannelse hos os,” fortæller jobkonsulent Susanne Nygaard Bertelsen fra Havredal Praktiske Uddannelser, som ligger ved Viborg.

På Havredal Praktiske Uddannelser er der, som skolens navn indikerer, fokus på den praktiske tilgang til læring hos unge. Skolen støtter og vejleder de unge til at blive selvhjulpne. Desuden at gøre dem klar til arbejdsmarkedet og til at får en bolig, som passer den enkelte.

Formålet med det indendørs fritids-, lærings- og udviklingsmiljø er at understøtte både den faglige, personlige og sociale udvikling. Det sker bl.a. gennem inspirerende fritids- og fællesaktiviteter i et trygt miljø.

”Der er tale om unge, som har haft mange nederlag, inden de kom til Havredal Praktiske Uddannelser. De unge er i risiko for isolation og ensomhed og har brug for trygge rammer til at opbygge et fællesskab med andre unge. De har især brug for at træne i, hvordan man indgår i en social sammenhæng, når der ikke er en ramme som f.eks. undervisning eller arbejde,” fortæller Susanne Nygaard Bertelsen.