DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Støtte til ukrainske børn og unge

Ukrainske børn og unge er hårdt ramt af krigen. Det er baggrunden for en donation på 500.000 kr. fra Vissing Fonden til Børns Vilkår, som har en indsats, der retter sig modukrainske børn og unge i Danmark.

Marianne Rasmussen fra Børns Vilkår siger om donationen: ”Vi er rigtig glade for, at Vissing Fonden har valgt at støtte de ukrainske børn og unge i Danmark. De oplever store og alvorlige konsekvenser af krigen. Måske er de adskilt fra deres far, venner eller andet familie. De har det virkeligt svært.”

Pengene går primært til en børnetelefon på ukrainsk og en chat-funktion, hvor børn og unge kan få rådgivning. Det kræver bl.a., at de frivillige ukrainsktalende rådgivere bliver klædt godt på til at tage dialogen. Desuden udgiver Børns Vilkår materiale, som giver forældrene gode råd til, hvordan de kan tage de svære samtaler med deres børn.

”Med støtte fra Vissing Fonden kan vi sammensætte en indsats, hvor vi oplever, at vi kan gøre en positiv forskel i børnenes hverdag,” siger Marianne Rasmussen.”