DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Støtte til matematikcenter

Vissing Fonden har valgt at støtte Matematikcenter for anden gang. Matematikcenter står bag gratis eksamensforberedelse for studerende på ungdoms- og voksenuddannelserne.

”Støtten fra Vissing Fonden er vigtig i forbindelse med vores arbejde i lokale eksamens- og lektiecaféer samt online på Webmatematik.dk og Webmatlive.dk. Matematikkarakteren til eksamen spiller en stor rolle i unges uddannelsesforløb,” fortæller Bolette Møller Jensen fra Matematikcenter.

Hvis man dumper eller får en lav karakter i matematik, kan det få konsekvenser for den enkeltes mulighed for optagelse på et studie efterfølgende. Matematikcenter arbejder også for at skabe bedre trivsel for målgruppen ved at forberede dem på den næste eksamen. Forberedelse i trygge rammer med frivillige rollemodeller giver en positiv oplevelse med matematik, og succesoplevelser øger motivationen for faget.

Konceptet består af lokale lektiecaféer på uddannelsesinstitutioner og biblioteker, den online lektiecafé Webmatlive.dk, materialesamlingen Webmatematik.dk samt årlig eksamenshjælp, enten i lokale eksamenscaféer rundt om i landet, eller digitalt på Webmatlive.dk.

Matematikcenters koncept om gratis lektiehjælp i matematik lokalt og digitalt.