DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Skoleskak og trivsel

Med opbakning fra Vissing Fonden kan 20 nordjyske skoler og 2.000 elever spille hjernen stærk på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag. Det ser fredag den 10. februar 2022 i Nordjylland. Desuden bliver der holdet et lokalt PLAYMASTER-kursus, hvor 20 unge uddannes som PLAYMASTERS. Det er fremtidens unge ildsjæle, der kan hjælpe til med Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag og arrangere frikvartersskak på egne skoler.

Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag startede i 2011 som den tænksomme pendant til den mere kendte og fysiske Skolernes Motionsdag. Dagen handler ikke bare om skaktræk, men om, at unge udvikler sig fagligt, socialt og mentalt, så flere oplever at lykkes i skolen.

”Skoleskak er spilbaseret læring, der engagerer og motiverer unge på tværs af alder, køn og kultur. 500 skoler har nu skoleskak på skemaet enten som obligatoriske eller frivillige timer, fordi det motiverer eleverne til at træne ro, koncentration og evnen til at tænke fremad. Unge der har det svært eller savner udfordringer i skolen, har særlig glæde af systematisk skoleskak,” fortæller Mads Jacobsen, som er generalsekretær i Dansk Skoleskak.

Han fortsætter: ”I Dansk Skoleskak er vi glade for, at Vissing Fonden bakker op om, at flere unge spiller hjernen stærk med skoleskak i Nordjylland. Det er der mere brug for end nogensinde før.”