DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Pusterum til udsatte børn og unge

Blå Kors Danmark står bag Stjernestunder – et tilbud til børn og unge i udsatte livssituationer om at få et pusterum i en svær hverdag. Formålet er, at flere af disse børn og unge kommer til at opleve venskab, fællesskab og nærvær med andre børn, unge og frivillige voksne. Stjernestunder henvender sig til udsatte børn og unge lokalt og vedligeholder relationer samt bygger bro og skaber kontinuitet.

”Vi er rigtig glade for, at Vissing Fonden igen har valgt at støtte Stjernestunder, som gør en stor forskel for mange børn og unge, der er i en svær livssituation,” siger projektleder Lise Søndergård Thomsen fra Blå Kors Danmark.

Gennem aktiviteter og udflugter bliver børnene og de unge set og anerkendt, så de opbygger tillid til andre og herigennem får mod på livet og tør drømme om en bedre fremtid.

Stjernestunder planlægges og afvikles af lokale frivilligkoordinatorer og et frivilligt lederteam, som sikrer, at børnene får gode oplevelser og er sammen med nærværende voksne. Her bliver skabt venskaber deltagerne imellem og gode relationer opbygges til de voksne.

Aktiviteterne afhænger af det enkelte team og kan være alt fra en fisketur til snobrødsbagning, en udflugt til en forlystelsespark eller seværdighed i området. Der afholdes minimum tre éndags aktiviteter en weekenddag per halvår.