DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Mentorer og lektiehjælp

Gestus Nord er en velgørende forening, der arbejder dedikeret for at give nordjyske børn og unge et styrket fundament gennem tiltag med fokus på fællesskab og læring.

I projektet Gestus Mentor, som Vissing Fonden støtter, samarbejder Gestus Nord med udvalgte skoler om at tilbyde mentorforløb til udsatte børn i folkeskolens mellemtrin og udskoling. Disse børn tilbydes lektiehjælp i op til 3 timer ugentligt, hvor mentorer hjælper børnene med lektier og forståelse af det faglige stof. Ud over at være en støtte på den faglige side, er mentorerne også gode rollemodeller for børnene. I projektet arbejdes der på at udbrede mentorforløb til flere skoler i Nordjylland, så endnu flere børn og unge kan få glæde af et mentorforløb.

Målet med mentorforløbene er at forbedre børnenes læse- og regnefærdigheder og øge sandsynligheden for at blive uddannelsesparat til en ungdomsuddannelse.

”Donationen fra Vissing Fonden vil bidrage til at skabe en positiv forandring for udsatte børn og unge, som oplever vanskelige livsvilkår som følge af forhold i familien. Det vil betyde, at børn og unge gennem succesoplevelser får øget tro på sig selv og et bedre fundament for at mestre voksenlivet. Det er første skridt på vejen til aktivt at kunne vælge egen fremtid,” siger Jette Nørsøller Uhrenholt, som er projektleder i Gestus Nord.