DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Kreaheltene – frirum for syge børn

Kreativitet, leg, fordybelse og fantasi er værdifuldt og udviklende for alle børn. Men for børn og familier med sygdom og diagnoser tæt inde på livet er det ofte sværere at finde tid, rum og rammer til kreative lege og aktiviteter.

”Kreaheltene tilbyder et frirum for indlagte børn, hvor sygdom og diagnoser træder i baggrunden for en stund. Med det mobile værksted skaber Kreaheltene trygge, støttende og inspirerende rammer for, at børnenes fantasi og idéer kan afprøves, udfordres og leges med. Den kreative proces styrker mod, nysgerrighed og tillid til egne valg og evner. Dette beriger alle børn, men for de børn, der pga. sygdom kan opleve en mere ydrestyret hverdag, er det kreative rum særligt berigende,” forklarer Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Kreaheltene er en del af Børneulykkesfonden – en nonprofitorganisation, som arbejder for at forebygge børneulykker i Danmark. Alle Kreahelte er fagfolk med en uddannelse inden for pædagogik og viden om kreative processer.

”Vi er utrolig taknemmelige for Vissing Fondens donation til Kreaheltene på Regionhospital Nordjylland i Hjørring og Aalborg Universitets Hospital, som bidrager til, at vi fortsat kan give børnene et afbræk i deres hverdag, når de er indlagt eller til ambulante undersøgelser,” fortæller Henriette Madsen.