DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Julehjælp

Der er store psykiske konsekvenser af fattigdom – de slår særligt hårdt igennem i julen.

”Vi er glade for, at Vissing Fonden støtter vores arbejde med udsatte børn og unge i forbindelse med julen. Konsekvensen af familiernes økonomiske situation er nemlig desværre, at mange isolerer sig. De har ikke gæster, deltager sjældent i sociale arrangementer, og børnene kommer ikke til fritidsaktiviteter. Det er mennesker, som ofte kæmper med økonomiske, misbrugsrelaterede, sociale, eller psykiske problemer, hvilket påvirker børnene i familien – særligt i julen,” fortæller Lars Roskam, som er fundraiser i Frelsens Hær.

Selv om børnene ikke bærer ansvar for forældrenes situation eller familiens økonomi, er det ofte børnene, som bliver mest påvirkede af, at der ikke er råd til julegaver.

”Børnene føler sig udenfor i skolen, bliver mobbet og får ondt i maven ved sengetid. For mange fattige familier er julen forbundet med spekulationer og bekymringer, fordi forældrene ikke har råd til at give børnene en jul, der minder om deres kammeraters,” siger Lars Roskam, som mener, at alle børn fortjener en god jul.

Med julehjælp giver Frelsens Hær familierne mulighed for at holde en jul, der minder om andres fra det fællesskab, de – og særligt deres børn – ofte står udenfor. Det skaber gode minder, familierne kan varme sig ved resten af året.

Samtidig bidrager julehjælpen til deltagelse i det lokale fællesskab, da børnene har mulighed for at tale med deres kammerater om forventninger og historier om julemad og gaver.