DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Julehjælp til Mødrehjælpen

Mødrehjælpen har uddelt julehjælp til udsatte børnefamilier siden 2007. Hvert år er julehjælpen med til at gøre en forskel for de familier, hvor tanken om udgifterne til julen skaber bekymringer allerede før, de første blade falder af træerne.

I år har Mødrehjælpen inflationsreguleret den nationale julehjælp, da vi oplever stigende henvendelser fra familier, der ikke kan betale deres regninger grundet prisstigningerne.

For disse familier er juleaften et utænkeligt scenarie uden hjælp. Derfor uddeler Mødrehjælpen 550 kroner per barn til socialt og økonomisk udsatte familier. Julehjælpen giver familierne mulighed for at købe det, der skal til for, at de kan give deres børn en juleaften, der minder om andres.

Sammen med det kontante beløb tilbydes forældrene rådgivning i Mødrehjælpens nationale rådgivning, Holdepunkt. Den professionelle rådgivning skal afhjælpe forældrenes følelse af afmagt og give dem redskaber til at ændre den situation, der har bragt dem til at søge julehjælp.

”Julehjælpen er en unik mulighed for at få kontakt til nogle af de børnefamilier i Danmark, der er allermest udsatte. Derfor betyder Vissing Fondens hjælp alverden – særligt for forældre, der resten af året føler sig utilstrækkelige,” siger direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen.