DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Julehjælp

Julen er en ekstra svær tid for udsatte familier – og ikke mindst deres børn.

”Vi er glade for, at Vissing Fonden igen har valgt at støtte vores arbejde med udsatte børn og unge i forbindelse med julen. Konkret kan støtten række til julehjælp til 180 trængte familier,” fortæller Lars Roskam, som er fundraiser i Frelsens Hær.

Med julehjælpen giver Frelsens Hær familierne mulighed for at holde en jul, der minder om andres. Det skaber gode minder, familierne kan varme sig ved resten af året.

Konsekvensen af familiernes svære økonomiske situation er desværre, at mange isolerer sig. De har ikke gæster, deltager sjældent i sociale arrangementer, og børnene kommer ikke til fritidsaktiviteter. Det er mennesker, som ofte kæmper med økonomiske, misbrugsrelaterede, sociale, eller psykiske problemer, hvilket påvirker børnene i familien – særligt i julen,” fortæller Lars Roskam.

Selv om børnene ikke har ansvaret for forældrenes situation, er det ofte børnene, som bliver mest påvirkede af, at der ikke er råd til julegaver.

”Børnene føler sig udenfor i skolen, bliver mobbet og får ondt i maven ved sengetid. For mange fattige familier er julen forbundet med spekulationer og bekymringer, fordi forældrene ikke har råd til at give børnene en jul, der minder om deres kammeraters,” siger Lars Roskam, som mener, at alle børn fortjener en god jul.