DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Inspirerende skolegård

Fonden ConCura er en non-profit fond der udfører forebyggende, afdækkende og behandlende socialpædagogisk arbejde målrettet børn og unge i alderen 8-18 år. Behandlingstilbuddet er målrettet børn og unge med f.eks. ADHD, autisme, tilknytningsforstyrrelser, angst, omsorgssvigt, sen udvikling eller lav IQ.

I 2019 Købte ConCura Maglesø Efterskole i Kvanløse til behandlingsskole og aflastningsbehandling. I den forbindelse bliver skolegården genetableret, så den indbyder til bevægelse i hverdagen. Her støtter Vissing Fonden bl.a., så der kan komme sanse- og stimuleringsredskaber i skolegården.

”Støtten fra Vissing Fonden vil betyde, at det bliver oplagt for elever at balancere på balancereb eller snurre rundt på et kolbøtteredskab, når de går gennem skolebygningen over til spisesalen,” fortæller skoleleder Julie Michelsen.

De nye redskaber kan også bruges i elevernes idrætsundervisning.

”I det hele taget vil en skolegård med nye og spændende installationer indbyde til leg, brug af fantasi og nysgerrighed og dermed udvikle balance, styrke- og kropsbevidsthed, som hjælper vores elever til bedre indlæring og til at kunne mærke sig selv,” siger Julie Michelsen.