DK / EN

ENERGIFORSKNING

Industriel tørring til nulemission

25% af verdens CO2-udledning kommer fra industrien – heraf 66% til fordampning af vand. Eksempler: tørring og bagning af fødevarer, dyrefoderproduktion, byggematerialer som gipsplader, industrielle vaskerier og endda i batteriproduktion.

Tørringsindustrien er baseret på fossile brændstoffer som primær energikilde. Alternativer som fx elektrificering er umuliggjort på grund af begrænsninger på elnettet og dårlig økonomi.

De fleste industrielle tørringsprocesser med betydelig vandfordampning kan opnå en betydelig energibesparelse fra Circular Energy Systems’ teknologi.
”Vores løsning fanger spildenergi og upcycler den tilbage i tørreprocessen og så er den nulemission og eftermonterbar på eksisterende udstyr. Energibesparelsen er op til 80%, og det fordampede vand kan genvindes og genbruges i processen,” forklarer Morten Ryge Bøgild, stifter af Circular Energy Systems.

Støtte fra Vissing Fonden skal bidrage til, at teamet hos Circular Energy Systems kan rykke tættere på missionen om at omstille industriel tørring til nulemission med den første pilotinstallation i 2025 på et bageri.