DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Hunden som makker

Som forening arbejder Trinitas psykiatriske service- og terapihund i en treenighed mellem menneske, hund og samfund.

”Vi uddanner både hund og menneske, når vi træner med et makkerpar. Derfor er vores metode anderledes i forhold til andre foreninger der uddanner servicehunde,” fortæller Trine Bargmann fra Trinitas.

I projektet ’hunden som makker og livline’ bliver fem makkerpar uddannet. Et makkerpar består af et psykisk sårbart ungt menneske (vedvarende psykiatrisk diagnose) mellem 18-25 år og personens hund.

Der bliver også udarbejdet filmateriale, evalueringer og rapporter, som efterfølgende kan bruges til at synliggøre den vigtige indsats, som Trinitas står bag.

Desuden opsamles dokumentation for de opnåede resultater af indsatsen.

”Vi uddanner og evaluerer på samme tid. Projektet har en løbetid på to år fra start til afsluttende rapport. At kunne uddanne fem psykiatriske servicehunde til fem unge psykisk sårbare er en kæmpe gave for os som forening, men det er først og fremmest en livsændrende begivenhed for de unge mennesker, der får denne mulighed,” fortæller Trine Bargmann.

Foreningen forventer, at den langsigtede effekt vil være, at synligheden af foreningens arbejde bliver øget, så det baner vejen for at kunne hjælpe flere mennesker med psykisk sårbarhed.

”Makkerskabet giver unge sårbare større selvstændighed, tryghed og mulighed for at være en del af samfundet med en psykiatrisk servicehund som hjælpemiddel,” siger Trine Bargmann.