DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Heltecamp i Aalborg

Hvert tiende barn i Danmark lever med en kronisk sygdom og/eller et handicap. Disse børn har over 200 forskellige diagnoser, men alligevel har de særligt to ting til fælles: de lever med deres sygdom hver dag, og de vil gerne leve et så normalt liv som muligt.

Heltecamps er et sommertilbud for familier med børn med kronisk sygdom, handicap – eller børn, der er i et længere sygdomsforløb. Et tilbud, der gør det muligt for disse børn at deltage i fællesskaber, knytte venskaber – og ikke mindst opleve et frirum fra sygdom. Med en hverdag, hvor sygdom altid er til stede, er Heltecamp et sted, hvor børn kan være børn – og hvor der er tid og overskud til, at familien kan være sammen og skabe gode ferieminder.

Heltecamps drives af Børneulykkesfonden og de enkelte camps afvikles med hjælp fra frivillige; heriblandt sygeplejersker, ambassadører og samarbejdspartnere – samt Legehelte og Kreahelte fra hospitalerne. I 2023 lykkes det at etablere fem Heltecamps rundt om i landet. I alt deltog 107 børn, 90 forældre, 40 ambassadører og 70 frivillige.

”Med støtte fra Vissing Fonden får vi mulighed for at etablere en Heltecamp i Aalborg i 2024. Det vil gøre en forskel for nordjyske børn og deres familier. Der er brug for et frirum, når et barn lever med en kronisk sygdom og/eller et handicap,” siger generalsekretær Henriette Madsen fra Børneulykkesfonden.