DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Frivillige hjælper med matematik

Matematikcenter er en forening af frivillige, der tilbyder gratis lektiehjælp i matematik til børn og unge.

”Matematikcenters frivillige løfter matematik op fra papiret og giver børn og unge positive oplevelser med faget. Ved at give børn og unge succesoplevelser med matematikken, får de mere mod på faget. De frivillige bidrager altså til, at flere unge får øjnene op for de uddannelses- og jobmuligheder man får, når man mestrer matematik,” fortæller Bolette Jensen, som er sekretariatsleder ved Matematikcentret.

Matematikcenter tilbyder lektiehjælp i lokale lektiecaféer, digitalt i online lektiecafé, Webmatlive.dk og via materialesamlingen Webmatematik.dk.

”Med støtten fra Vissing Fonden kan vi sætte ekstra ind digitalt i 2021, og det er utroligt vigtigt i en tid med Covid-19. Her har flere end ellers brug for lektiehjælp i matematik,” forklarer Bolette Jensen.

Webmatematik.dk er Matematikcenters digitale materialesamling og har fem millioner besøg om året. Hjemmesiden gennemgår pensum fra 7. klasse til A-niveau på ungdomsuddannelserne på en enkel og let forståelig måde. Og Webmatematik.dk er gratis for alle. Her finder brugerne også videolektioner, spørgeforum, formelsamlinger og inspirationsmaterialet matematikialt.

Webmatlive.dk er Matematikcenters digitale lektiecafé, der er gratis og tilgængelig for alle.

”Det er især under COVID19-pandamien, at Webmatlive.dk’s værdi for målgruppen bliver tydelig. Matematikcenter udvider åbningstiderne på Webmatlive.dk i 2021 for at imødekomme det stigende behov for hjælp, som vi oplever pga. hjemmeskole i udskolingen og på ungdoms- og voksenuddannelserne,” fortæller Bolette Jensen.