DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Ensomme unge i Skive

KOMsammen Skive er et tilbud, som støtter unge på Skive-egnen, der er ensomme. KOMsammen slog dørene op i slutningen af maj 2021 og har tilknyttet unge frivillige, som er uddannet og løbende får supervision ved Ventilen Danmark.

Det er karakteristisk for de fleste af de unge, at de udover ensomhed har andre udfordringer, fx psykiatriske diagnoser, overvægt, fysisk inaktivitet eller løs tilknytning til uddannelsessystemet eller arbejdsmarkedet.

I KOMsammen er der ugentlige aktiviteter med fokus på motion og/eller kost og socialt samvær. Det handler om at få gode oplevelser og erfaringer og om at inspirere og hjælpe hinanden i gruppen med at fastholde fokus på nye vaner. De unge prøver bl.a. forskellige sportsgrene og madlavning i et miljø, hvor der er plads til at alle kan være med uanset forudsætninger. Tilbuddet drives af unge frivillige for unge.

”Med bevillingen fra Vissing Fonden kan KOMsammen Skive blive et veletableret og forankret tilbud på Skive-egnen til gavn for unge (15 – 30 år), der oplever at være ensomme. Vi har så mange frivillige, at det er muligt at holde KOMsammen Skive åbent en dag om ugen. Samtidig kan vi sikre fortsat spredning af de gode erfaringer fra Skive Kommune til landets andre KOMsammen tilbud,” fortæller Lene Stokholm Jensen fra Frivilligcenter Skive.

En ung frivillig projektleder har med oplæg, direkte kontakt og pressearbejde formået at sprede kendskabet til KOMsammen Skive bredt i Skive Kommune, og fagfolk fx i Familieafdelingen, Socialpsykiatrien, undervisere, forældre osv. har taget mange deltagere ved hånden for at blive en del af KOMsammen Skive.

”KOMsammen Skive er det KOMsammen tilbud i Danmark, som er kommet bedst og hurtigst fra start, og vores frivillige projektleder rådgiver nu andre KOMsammen-tilbud om etablering og drift af KOMsammen-tilbud. Med pengene fra Vissing Fonden kan vi sikre, at der efter projektperioden er et forankret tilbud om hjælp ud af ensomheden til unge på Skive egnen,” siger Lene Stokholm Jensen.