DK / EN

BØRN OG UNGE MED VANSKELIGE VILKÅR

Bøger og højtlæsning styrker børns kompetencer

Foreningen BogSpiloppen er en frivillig forening, der har til formål at styrke børns faglige, personlige og sociale kompetencer via højtlæsning og bøger i børnehaver.

”Støtten fra Vissing Fonden er vigtig for vores arbejde i BogSpiloppen, fordi alt for mange børn starter i skolen på et niveau, der ligger langt under deres potentiale. Det resulterer i, at de ikke trives i skolen, de har brug for ekstra støtte, og som 15-årige har de stadig svært ved at læse. Noget så simpelt som højtlæsning vil gavne disse børn på alle parametre,” siger bestyrelsesformand Michael Buch Thodsen fra BogSpiloppen.

Med BogSpiloppens projekt får udsatte børn i børnehaver en chance for at bryde den negative sociale arv.

”I BogSpiloppen mener vi, at alle børn har ret til at udvikle deres potentiale uagtet forældrenes evner og ressourcer. Vores tilgang til opgaven er via højtlæsning og bøger. Ved hjælp af bøger, højtlæsning og understøttende aktiviteter udvikles børnene både på det personlige, sociale og faglige plan,” siger Michael Buch Thodsen.

BogSpiloppen stiller en bogpakke til rådighed til alle medvirkende børnehaver. Hvis børn skal blive interesseret i bøger, så skal de også have adgang til en masse fantastiske bøger. BogSpiloppens bogpakke er på ca. 50 bøger. De skal være tilgængelige for alle børnene hele tiden. Bogpakken skiftes hver 6. uge.