DK / EN

LÆGEVIDENSKABELIG FORSKNING

Bivirkninger hos børn og unge med psykiske lidelser

En særligt sårbar del af befolkningen er børn og unge, der kæmper med alvorlige psykiske lidelser. Ligesom voksne modtager børn og unge også antipsykotisk behandling som en af de primære behandlingsmuligheder. Desværre har denne behandling kendte bivirkninger. Nogle af disse bivirkninger er en høj risiko for svær overvægt hos barnet eller den unge, og det kan igen medføre yderligere sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, diabetes eller andre psykiske problemer, herunder lavt selvværd. 

Trods dette mangler der fortsat viden om, hvordan disse bivirkninger påvirker gruppen på lang sigt, og hvordan de bedst kan blive hjulpet af med de bivirkninger, de oplever. 

”Med støtte fra Vissing Fonden vil vi undersøge omfanget af disse bivirkninger hos børn og unge i Danmark, der modtager antipsykotisk medicin. Derudover vil vi udføre et forsøg for at undersøge effekten af de nyeste behandlinger på markedet til behandling af overvægt, nemlig GLP-1-RA (Glukagon Like Peptide-1 Receptor Antagonister). Vi håber, at denne behandling kan mindske bivirkningerne og dermed forebygge mange af de alvorlige komplikationer, som den enkelte ofte oplever senere i livet,” fortæller reservelæge Christoffer Storm Baden, Klinisk Farmakologisk, Afd. Bispebjerg Hospital.

Målet er at forbedre livskvaliteten for en sårbar og udsat gruppe af børn og unge.