DK / EN

ENERGIFORSKNING

Bilens batteri lagrer energi

Gridlinx’s løsning vil transformere elektriske køretøjer (EV’er) så de kan fungere som hjemmebatterisystemer. Ved at transformere EV-batterier til at lagre vedvarende energi, adresseres udfordringerne med ubalancer i energinettet og de høje elpriser på spidsbelastningstidspunkter.

”Vores løsning vil gøre det muligt for brugerne at lagre billig grøn energi i bilens batteri når priserne er lave og anvende energien i spidsbelastningsperioder. Det vil reducere både CO2-udledning og el-udgifter” forklarer Martina Vojtková, Gridlinx.

Med fokus på brugervenlighed har Gridlinx udviklet en add-on hardware/software løsning, der problemfrit kan integreres i allerede eksisterende EV-opladere og opgradere dem til at have en afladningsfunktion. En løsning der gør det muligt for brugeren at udnytte det fulde potentiale af deres EV uden at skulle købe et helt nyt opladningssystem, og som dermed er et langt billigere alternativ.

”Vores løsning tilbyder ikke kun omkostningseffektiv energistyring til private brugere, men bidrager også til FN’s globale bæredygtighedsmål. Vissing Fondens bevilling vil blive brugt til at færdiggøre prototypeudviklingen og finansiere indkøbet af materialer for at nå vores hidtil største milepæl: at starte et pilotprojekt til test af prototypen” siger Martina Vojtková.