image

Vindere 2021

Vinderne af Vissing Fondens Energipris 2021 blev:

Førstepræmie: Dawid Jozwiak, Institut for Energiteknik, Aalborg Universitet for specialet: Harnessing Flexibility from Electric Vehicles for Optimal Operation of Integrated Community Energy Systems.

 

Dawid Jozwiak har udviklet avancerede løsninger til at producere og lagre el fra solceller ved Samsø Marina til fleksibelt og smart at oplade elbiler. Dawid Jozwiak har allerede publiceret to videnskabelige artikler og et konferencebidrag om resultaterne, og projektet er udført sammen med en virksomhed, Samsø Energiakademi, og som led i et EU-forskningsprojekt.

Han har modtaget 30.000 kr. for sit kandidatprojekt. Læs mere om afhandlingen (Læs mere om casen her).

 

Andenpræmien i 2021 gik til Jeanne Moénne-Loccoz og Tilde Lyngsøe Rye, som hver fik 20.000 kr. i præmie.

 

Jeanne Moënne-Loccoz, Institut for Elektroteknik på Danmarks Tekniske Universitet, får en andenplads for specialet: Assessment of the provision of frequency control by a biogas plant for the Bornholm power system. (Læs mere om casen her).

 

Tilde Lyngsø Rye, Institut for Mekanik og Produktion, Aarhus Universitet, får en andenplads for specialet Decarbonisation of the electricity, heating and transport sector på Samsø. (Læs mere om casen her).